Köpa en färdig app

(Paul Burton)

Mobilapp till företag

Mobilen är 1 av våra 3 mest värdefulla ägodelar, och kanske är mobilen eller rättare sagt smarttelefonen (telefon med stor skärm) den sak som har haft störs påverkan på vårt beteende de senaste 9 åren. Iphone som var den 1:a smarttelefonen presenterades för första gången den 9 januari 2007. Och idag finns det över 100 MILJARDER appar på App Store.

Wow!

Om du fick välja, vart hade du helst velat ha ditt företag?

  • I kundes mobil
  • På internet
  • I en lokal

Det bästa är att du behöver inte välja.

På företagsapp får du de två första för under 2000 kr per år. Lokalen vet jag inte vad kommer att kosta eftersom vi inte hyr ut lokaler : )

Men hade jag startat ett företag idag hade jag börjat med en Mobilapp. Och jag hade köpte en färdig app. Öppnat ett konto på företagsapp för 9 kr. Tittat igenom funktionerna, utarbetat en strategi och valt ut de funktioner som passar min affärsmodell och strategi bäst.

Jag hade betalat mina 2 500 kr i en engångskostnad och med en månadsavgift på 99 kr

Sen hade allt handlat om att få människor eller rättare sagt sin målgrupp att ladda ner appen.

Så hade jag startat en business idag.

- Men hur får man människor att ladda ner appen då?

- Jo du MUTAR dem!

och var inte rädd för att ge bort för mycket, Utan var istället noga med att göra ett bra jobb.

Hade jag kunnat klippa snygga frisyrer och ville öppna en frisör salong. Hade jag börjat med att arbeta upp mitt egna varumärke långt innan jag en skulle ha börjat tänka på en lokal.

Jag hade försökt muta alla jag stötte på, att de skulle ladda ner min app. jag hade gjort det både på internet (FB, hemsida mm) och i verkligheten.

Då här hade stått på kupongen: - Ladda ner min app mot en kupong som ger dig halva priset på första klippningen i ditt egna hem!!

När jag väl hade fått komma ut till min första kund så hade jag pratat om alla positiva funktioner som det finns i appen. Tex:

  • Webbshopen med exklusiva hårvårds produkter till bra pris
  • Fliken där jag har samlat mina bästa skönhetsbloggar för inspirations och hälsa (uppdateras automatiskt)
  • Evenkalendern för häftiga events i deras närområde (uppdateras automatiskt)

Genom att prata om appen så kommer kunden förstå värdet med den. Och gör man/du ett bra jobb så kommer kunden att behålla appen.

Nu hade jag haft mitt första lilla "mini" företag i min kunds käraste ägodel (efter barnen), mobilen!

Och på det sättet hade jag fått in mina kunder. Alla som har laddat ner appen hade är som ha en exklusiv kontakt väg till personen.

På grund av detta kan man med andra ord skicka ut pusmeddelanden till dem som har ens app. För er som inte vet skillnaden mellan ett sms och ett pushmeddelande så att puhmeddelanden är gratis att skicka (skickas över internet). Och pushmeddelandet syns på hemskärmen till och med när telefonen är låst. Det liksom bara hänger kvar högst upp på skärmen tills användaren bestämmer sig för att antingen läsa meddelandet direkt eller klicka bort det för att läsa det senare.

Pushmeddelanden kan du dessutom helt anpassa när det gäller vem de ska gå ut till och när, Du kan med andra ord schemalägga dem. Du sköter enkelt dina pushmeddelanden inne på din klientpanel.


Sakta men säkert hade jag byggt mitt varumärke som frisör till ett imperium. En kund åt gången. : )

Må bäst!

Paul

Bild Nedan: Inne på din klientpanel för att sköta/administrerar dina pushmeddelanden


Köpa en färdig app för 9 kr
det är sant, se själva på


← Äldre inlägg Nyare inlägg →


Comments

Lämna en kommentar

Nyhetsbrev