Mobilapp indexeras på Google

(Paul Burton)

Mobile appar inkluderade i Googles indexering

blog_image_new_45

När Google vill någonting så ser de till att det händer. Från och med år 2016 vill Google ändra hur appar blir rankade genom sina app indexeringar. Samtliga SEO agenturer bör hålla ögonen öppna på vad som är på ingång. Nyligen meddelade expertis inom media att Android nu kan organisera och ranka appen endast på dess webbinnehåll; Men nu kommer appen att kunna rankas på vad som är inne i själva appen.

Så nu när Google inte rankar appen ENDAST efter dess webb-innehåll när man gör en Google sökning så behöver användarna förstå hur det nya systemet skiljer sig från det tidigare.

Huvudförändringen är att Google förlitar sig till största delen på sin app indexering API och signalerna de får från det. Medans Google tidigare har givits stöd i rankningar för sin användning av App indexing API kommer den nya strategin gå utöver den processen.

Appar Tidigt, Appar Ofta

Sedan 2013 har Google tryckt på iden med mobilappar när de stöde innehåll i appar som direkt hade en koppling till mobil web versionen. Låt oss t ex säga att där fanns en ursprungsapp som listade en mängd restauranger då skulle Google bara koppla upp till de restauranger som hade en mobilvänlig websida. Nu gör de precis samma sak fast endast med mobilappar. Om du är på ett hotells mobila websida och nämda företag även har en ursprungs mobilapp kommer Google att uppmana användaren att använda själva mobilappen istället.

Fortsätt, Stanna ett tag

Förändringen i Google apps idexering kommer inte bara visa hur länge användare befinner sig i appen utan även hur lång tid de spenderar på en specifik sida eller del av appen. Man kan anta att Google kommer använda analyserna för att se antalet användare och hur ofta de gör vissa saker för att bättre kunna avgöra hur viktig en speciell handling eller avdelning på själva appen är.

Android nu, iOS senare

Som förväntat har Google större tillgång till innehållet i Androidappar i jämförelse med vad de har iOS appar. Med detta sagt kommer Googles app indexing API fortfarande ha möjlighet att integrera direkt med iOS-användare. Om du är en iOS-utvecklare se till att inkludera valmöjligheten till direkt integration så du kan kommunicera appen och vad dess sektioner handlar om direkt genom APIn på Google.

När det kommer till kritan är det så att om du funderar på eller redan är inne i mobil app världen, ge då Google vad de vill. Att inkludera företagets App indexering API som en del av varje app skulle inte vara ett tillägg utan en nödvändighet.


Nyare inlägg →


Comments

Lämna en kommentar

Nyhetsbrev